Yengemde geçen sene yediğim turşu çok hoşuma gitmişti. Bu sene tarifini alıp bende yaptım. Hemen fotograflayıp sizlerle paylaşmak istedim.
1 kg. sirke
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su tencereye koyup kaynatılır. Bibelerin içleri temizlenip kaynayan suda hafif yumuşayıncaya kadar tutulur. Bir süzgece çıkartılır. 1/2 saat kadar bekletildikten sonra kaba 1 sıra biber, 1-2 diş sarımsak, biraz maydanoz şeklinde kat kat dizilir. Tencere de kalan sirkeli su soğuyunca biberlerin üzerine dökülürek ağzı kapatılır. Afiyet olsun...
28 Eylül 2007 Cuma
Kırmızı Biber Turşusu
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
hıımm en sevdiğim turşu annem de çok güzel yapıyor ellerinize sağlık...
Yorum Gönder